Καλωσορίζουμε το νέο έτος με μια τριλογία για όλα τα γούστα!
Κατηγορία: Καλωσόρισμα
Υλικά για 4 άτομα:
- Calamarata γεμιστά με ραγού σεϊτάν & αφρό ρεβυθιού
- 250 γρ. Calamarata
- 200 γρ. Ραγού σεϊτάν
- 50 γρ. Σάλτσα πομοντορέλα
- 100 γρ. Κρέμα ρεβυθιού
- 400 γρ. Γάλα
- 80 γρ. Προεσπουμά κρύα
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Ταρτάρ τόνου με κόκκινα φρούτα σε κράκερ ρυζιού
- 200 γρ. Τόνος
- 20 γρ. Mix φρούτα του δάσους
- 15 γρ. Ξύδι ρόδι – κουφοξυλιά
- 5 γρ. Cacao pepper μπαχάρι – βατόμουρο
- 5 γρ. Σχοινόπρασο ξερό
- 10 γρ. Λάδι από κουκούτσι σταφυλιού
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
- Για το κράκερ ρυζιού:
- 200 γρ. Ρύζι baldo
- 1 Λίτρο νερό
- Μοσχαρίσια μάγουλα με άρωμα σοκολάτας σε κρουστά chimichurri
- 500 γρ. Μοσχαρίσια μάγουλα
- 200 γρ. Gravy sauce
- 100 γρ. Τοματοπολτό διπλής συμπύκνωσης
- 250 γρ. Κόκκινο κρασί
- 50 γρ. Καρύκευμα για pulled pork
- 150 γρ. Mole puebla
- 200 γρ. Πανάρισμα chimichurri
- 100 γρ. Τριμμένη φρυγανιά
- 150 γρ. Αλεύρι
- 5 Αυγά
- Αλάτι
- Ελαιόλαδο
Χρόνοι Παρασκευής:
- Calamarata γεμιστά με ραγού σεϊτάν & αφρό ρεβυθιού: 30 λεπτά προετοιμασία & 10 λεπτά εκτέλεση
- Ταρτάρ τόνου με κόκκινα φρούτα σε κράκερ ρυζιού: 15 λεπτά προετοιμασία & 10 λεπτά εκτέλεση (το κράκερ χρειάζεται περίπου 6 ώρες)
- Μοσχαρίσια μάγουλα με άρωμα σοκολάτας σε κρουστά chimichurri: 3 ώρες προετοιμασία & 10 λεπτά εκτέλεση
Εκτέλεση:
- Calamarata γεμιστά με ραγού σεϊτάν & αφρό ρεβυθιού
- Βράζουμε τα ζυμαρικά για 4 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε για να σταματήσει ο βρασμός.
- Έπειτα τα γεμίζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί όπου έχουμε καλύψει τον πάτο του με πομοντορέλα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά περίπου.
- Για τον αφρό ρεβυθιού:
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με την κρέμα ρεβυθιού και λίγο πριν βράσουν αποσύρουμε από την φωτιά.
- Προσθέτουμε την προεσπουμά και χτυπάμε καλά με ένα μπίμερ μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
- Αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε σε σιφόν.
- Ταρτάρ τόνου με κόκκινα φρούτα σε κράκερ ρυζιού
- Σε μια μπασίνα τοποθετούμε τον τόνο και προσθέτουμε το ξύδι με ρόδι – κουφοξυλιά, το αλάτι και το ελαιόλαδο.
- Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 5 λεπτά περίπου.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
- Για το κράκερ ρυζιού:
- Βράζουμε το ρύζι μέχρι να πιει το 1 λίτρο νερό και στη συνέχεια το χτυπάμε στο μπίμερ μέχρι να γίνει ένας χυλός.
- Έπειτα απλώνουμε το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και το τοποθετούμε στο φούρνο στους 30 βαθμούς μέχρι να αποξηρανθεί τελείως το μείγμα.
- Στη συνέχεια σπάμε το μείγμα σε κομμάτια της αρεσκείας μας και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να φουσκώσει και να γίνει κράκερ.
- Μοσχαρίσια μάγουλα με άρωμα σοκολάτας σε κρουστά chimichurri
- Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα μάγουλα.
- Προσθέτουμε τον τοματοπολτό διπλής συμπύκνωσης.
- Σβήνουμε με το κρασί.
- Προσθέτουμε τη gravy και το καρύκευμα για pulled pork.
- Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μάγουλα.
- Μόλις το κρέας είναι έτοιμο προσθέτουμε την mole και ανακατεύουμε διορθώνοντας στο αλάτι αν χρειαστεί.
- Αφήνουμε τα μάγουλα να κρυώσουν κι έπειτα τα “μαδάμε“ με τα χέρια μας δημιουργώντας μικρές ίνες.
- Τα τοποθετούμε στο ψυγείο για μια ώρα περίπου.
- Έπειτα πλάθουμε το κρέας σε μικρές μπάλες έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα πανάρουμε.
- Για το πανάρισμα:
- Αναμειγνύουμε το πανάρισμα chimichurri με την τριμμένη φρυγανιά σε ένα σκεύος.
- Σε άλλο σκεύος τοποθετούμε το αλεύρι και σε ένα τρίτο σκεύος χτυπάμε τα αυγά.
- Πανάρουμε τα μάγουλα με την γνωστή διαδικασία “αλεύρι-αυγό-πανάρισμα”.
- Τηγανίσουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσάφι χρώμα.
- Κόβουμε στην μέση και σερβίρουμε.
Ευχαριστούμε την εταιρεία CONCEPT για την
ευγενική χορηγία του εξοπλισμού για τη συνταγή μας