Κατηγορία: Ορεκτικό
Υλικά για 6 μερίδες:
- 1 κιλό Τομάτα San Marzano
- 300 γρ. Πεπερονάτα
- 96 γρ. Λευκό ξύδι Balsamico
- 144 γρ. Ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα Σκόρδο
- 1 τμχ Αγγούρι
- 24 γρ. Ζάχαρη
- Αλάτι μπλε Περσίας
- Φρέσκο Μαϊντανό
- Φρέσκο Βασιλικό
- 200 γρ. Πέστο βασιλικού αραιωμένο με ελαιόλαδο
- 300 γρ. Γκερεμέζι
- Season Pepper Φύκια – Λεμόνι
- Καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού
- Spicemix del Mondo Chimichurri
Χρόνος Παρασκευής: 35 λεπτά
Εκτέλεση:
- Κόβουμε όλα τα υλικά και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με ελαιόλαδο, αλάτι, ζάχαρη και λευκό ξύδι Balsamico.
- Χτυπάμε μέχρι τα υλικά να ομογενοποιηθούν και η σούπα να έχει λεία και πυκνή υφή.
- Αν θέλουμε πιο αραιή υφή, προσθέτουμε λίγο παγωμένο νερό και ανακατεύουμε καλά.
- Πλάθουμε το Γκερεμέζι σε μικρές μπάλες.
- Πανάρουμε τα τυρομπαλάκια από Γκερεμέζι με season pepper φύκια λεμόνι, καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού και spicemix del Mondo chimichurri και τα τοποθετούμε μέσα στη σούπα.
- Αραιώνουμε το πέστο βασιλικού με ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγο από πάνω για διακόσμηση.
Καλή απόλαυση…
Ευχαριστούμε το μαγαζί Αρσανά για τη φιλοξενία
Chef: Μαριάνθη Νικολή
Το ταξίδι μου στις επαγγελματικές κουζίνες ξεκίνησε το 2010 και η βαλίτσα μου μέχρι σήμερα γεμίζει όλο και περισσότερο με εμπειρίες, μαθήματα ζωής και δημιουργία. Αγαπημένη μου ενασχόληση η κρύα κουζίνα όπου δεν υπάρχουν όρια και η φαντασία γίνετε πραγματικότητα!!