Blog

Σολομός τεριγιάκι με καπνιστό μπασμάτι και μποκ τσόϊ

Σολομός τεριγιάκι με καπνιστό μπασμάτι και μποκ τσόϊ Category:  Main Course Υλικά για 2 άτομα: 500 γρ. Σολομό φιλέτο χωρίς δέρμα200 γρ. Μπασμάτι καπνιστό100 γρ. Wokpaste Teriyaki20 γρ. Ξύδι τζίντζερ20 γρ. Saba30 γρ. Καρύκευμα καβουρδισμένης καρύδας & φυστικιού15 γρ. Fruit pepper λεμόνι10 γρ. Gomasio κλασικό1 τμχ Μποκ τσόϊ (κινέζικο λάχανο)2 τμχ LimeΑλάτιΕλαιόλαδοΦρέσκο κόλιανδρο (προαιρετικά) Χρόνος προετοιμασίας: 15…
Read More

Paccheri γεμιστό με κουνέλι στιφάδο και κρέμα παρμεζάνας

Paccheri γεμιστό με κουνέλι στιφάδο και κρέμα παρμεζάνας Κατηγορία: Ορεκτικό Υλικά για 4 μερίδες: Για το κουνέλι: 4 τμχ κρεμμύδια1 σκελίδα σκόρδο500 γρ. κουνέλι700 γρ. Σάλτσα pomodorella75 ml Ξύδι pedro ximenez75 ml κρασί ροζέ ξινόμαυρο (Κτήμα Γεροβασιλείου)300 ml ζωμός κοτόπουλο2 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι25 γρ. Spicemix del mondo la spezia100 γρ. Κρέμα παρμεζάναςΑλάτι, πιπέρι Για τη σάλτσα…
Read More

Φύκια

Η ανθρώπινη διατροφή εμπλουτίστηκε με θαλασσινή τροφή 160.000 χρόνια πριν. Τότε περίπου κατοικήθηκαν οι ακτές κι από τότε ο άνθρωπος είναι δεμένος  με τη θάλασσα από την οποία παίρνει πολύτιμα για τη ζωή του συστατικά. Σχεδόν όλοι οι πολιτισμοί  που είχαν πρόσβαση στη θάλασσα χρησιμοποίησαν στο πέρασμα των αιώνων για τροφή τη θαλάσσια βλάστηση. H…
Read More

Φασόλια Αζτέκων με κοτόπουλο & χούμους παντζαριού

Φασόλια Αζτέκων με κοτόπουλο & χούμους παντζαριού Συστατικά: 100 γρ. Φιλέτο κοτόπουλο25 γρ. Ταϊλανδέζικη πάστα πράσινου κάρυ10 γρ. Βούτυρο καρύδας80 γρ. Κρέμα καρύδας100 γρ. Γάλα καρύδαςΛάδι από καρύδα κατά προτίμησηΠέρλες balsamico di Modena κατά προτίμησηΔάκρυ κόκκινης γλυκιάς πιπεριάς κατά προτίμησηΓια τα φασόλια 150 γρ. Φασόλι Αζτέκων2 Κρεμμυδάκια φρέσκα1 Καλαμπόκι κονσέρβα6 γρ. τζιντζερ αλεσμένοΕλαιόλαδοΦυσικός χυμός λεμόνι8…
Read More