Blog

Πανσέτα φούρνου με κρέμα γλυκοκολοκύθας & φαγόπυρο

Πανσέτα φούρνου με κρέμα γλυκοκολοκύθας & φαγόπυρο Κατηγορία:  Κυρίως Υλικά για 4 άτομα: 2 κιλά χοιρινή πανσέτα χωρίς κόκαλο150 γρ. Καρότα  150 γρ. Πατάτες 150 γρ. Κρέμα γλυκοκολοκύθας 50 γρ. Spice oil κάρυ-τζίντζερ100 γρ. Kumar’s Tandoori 120 γρ. Saba320 γρ. Σάλτσα Gravy150 γρ. Κρεμμυδάκια σε aceto balsamico200 γρ. Φαγόπυρο καβουρδισμένο ΑλάτιΠιπέριΕλαιόλαδο Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά Εκτέλεση: Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα…
Διαβάστε περισσότερα

Χταπόδι με νιόκι Φάβας

Χταπόδι με νιόκι Φάβας Κατηγορία: Ορεκτικό Υλικά για 2 μερίδες: Για τη φάβα: 100 γρ. Φάβα κίτρινη Σαντορίνης 1/2 Καρότο 1/2 Ξερό κρεμμύδι 1/2 Κλωνάρι σέλερυ 250 ml Νερό 20 ml Ελαιόλαδο 10 ml Φυσικό χυμό λεμόνι 3 γρ. Αλάτι θαλασσινό 2 γρ. Πιπέρι μαύρο Lampong αλεσμένο Για τα νιόκι φάβας: 100 γρ. Φάβα μαγειρεμένη 25…
Διαβάστε περισσότερα

Amuse bouche

Amuse bouche Καλωσορίζουμε το νέο έτος με μια τριλογία για όλα τα γούστα! Κατηγορία:  Καλωσόρισμα Υλικά για 4 άτομα: Calamarata γεμιστά με ραγού σεϊτάν & αφρό ρεβυθιού 250 γρ. Calamarata 200 γρ. Ραγού σεϊτάν 50 γρ. Σάλτσα πομοντορέλα 100 γρ. Κρέμα ρεβυθιού 400 γρ. Γάλα 80 γρ. Προεσπουμά κρύα Αλάτι Πιπέρι Ελαιόλαδο Ταρτάρ τόνου με κόκκινα φρούτα…
Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι

Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι   Χριστούγεννα είναι μόνο μια φορά το χρόνο! Το γιορτινό τραπέζι σε κάθε περίπτωση λοιπόν, δεν μπορεί να λείπει... Ένα γιορτινό τραπέζι που η παράδοσή του χάνεται στα βάθη των αιώνων, με κύριο χαρακτηριστικό του την αφθονία αγαθών, με τοπικό χρώμα αλλά και συστατικά που είναι κοινά όπως τα μπαχαρικά, τα αποξηραμένα φρούτα,…
Διαβάστε περισσότερα