Blog

Carpaccio Πάπιας, Αγκινάρες σε υφές και πέτρες Πορτσίνι

Carpaccio Πάπιας, Αγκινάρες σε υφές και "πέτρες" Πορτσίνι Κατηγορία: Ορεκτικό Υλικά για 1 μερίδα: 300 γρ. Φιλέτο Πάπιας 5 γρ. Κέδρο 5 γρ. Αλάτι Καπνιστό Δανίας 5 γρ. Κόλιανδρο 3 γρ. Θυμάρι 3 γρ. καστανή Ζάχαρη 10 γρ. Πιπέρι 4 είδη ολόκληρο 10 ml Λάδι πορτσίνι 4 τμχ Αγκινάρες "alla Romana" με βλαστό 30 γρ. Maltosec…
Διαβάστε περισσότερα

“Just Cook it!” – Seminar

Η Magna Carta συνεχίζοντας τις γαστρονομικές τις ανησυχίες ανοίγει έναν κύκλο σεμιναρίων, ονόματι “Just Cook it!” στα οποία μοιραζόμαστε τη γνώση για διάφορες κατηγορίες προϊόντων μας, αλλά παράλληλα ανακαλύπτουμε και νέους τρόπους χρήσης και διαχείρισής τους. Πρώτη κατηγορία που εξερευνούμε είναι τα Καρυκευμένα Λάδια. Ευχαριστούμε όλους τους παρευρισκόμενους, το σεφ Ανδρέα Κλαυδιανό καθώς και το…
Διαβάστε περισσότερα

Pizza Mexicana Puebla

Pizza Mexicana Puebla Κατηγορία: Κυρίως πιάτο Υλικά για 1 μερίδα: Υλικά για τη Βάση της Πίτσας 200 γρ. Mole Puebla 5 γρ. Spice Oil Καπνιστή Πάπρικα-Χαλαπένο 20 γρ. Στραγγιστό γιαούρτι 50 γρ. Τυρί κρέμα 20 γρ. Ζωμός κότας (έτοιμο αραιωμένο) 30 γρ. Φασόλια Αζτέκων 100 γρ. Κοτόπουλο στήθος κομμένο brunoise 160 γρ. Τσένταρ τριμμένο 35 γρ.…
Διαβάστε περισσότερα

Σούπα Harissa με Τηγανητή Αγκινάρα

Σούπα Harissa με Τηγανητή Αγκινάρα Κατηγορία:  Ορεκτικό Υλικά για 4 μερίδες: 2 τμχ Αγκινάρες “alla Romana” 20 γρ. Spicemix del Mondo Medina 40 γρ. Season Pepper Χαρίσα 15 ml Λάδι από καρύδι 300 γρ. Πανάρισμα Chimichurri 100 γρ. Μαύρο Σουσάμι 50 γρ. Τριμμένη φρυγανιά 100 γρ. Πράσο 120 γρ. Πατάτες 100 γρ. Κρεμμύδι 20 ml Χυμό…
Διαβάστε περισσότερα