Blog

Πανακότα με πράσινο κάρυ & ras el hanout

Πανακότα με πράσινο κάρυ & ras el hanout Κατηγορία:  Επιδόρπιο Υλικά για 4-6 άτομα: 100 γρ. Πανακότα (1 φακελάκι)1 λίτρο γάλα70 γρ. Ταϋλανδέζικη πάστα πράσινου κάρυ30 γρ. Καρύκευμα Ras El Hanout20 γρ. Cacao pepper μπαχάρι βατόμουρο40 γρ. Κρέμα φυστικιού20 γρ. Άχνη ζάχαρη20 γρ. Πέρλες μύρτιλο Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα & χρόνος εκτέλεσης: 10 λεπτά Εκτέλεση: Σε δύο…
Διαβάστε περισσότερα

Αρνάκι γλασέ με Piri Piri & ψητή κολοκύθα

Αρνάκι γλασέ με Piri Piri & ψητή κολοκύθα Κατηγορία: Κυρίως Υλικά για 2 μερίδες: 200 γρ. Αρνί μπούτι α/ο100 γρ. Κολοκύθα100 γρ. Κους κους από ρεβύθι & κόκκινη φακή20 γρ. Δαμάσκηνα50 γρ. Spicemix del Mondo Ras El hanout40 γρ. Spicemix del Mondo piri piri40 γρ. Jamaican jerk100 γρ. Σάλτσα piri piri20 γρ. Κραμβέλαιο με άρωμα…
Διαβάστε περισσότερα

Αρνάκι στο ξυλόφουρνο, ψητές αγκινάρες, μείγμα ρυζιών & σάλτσα αγκινάρας

Αρνάκι στο ξυλόφουρνο, ψητές αγκινάρες, μείγμα ρυζιών & σάλτσα αγκινάρας Κατηγορία:  Κυρίως Υλικά για 4-6 άτομα: 1 αρνίσιο μπούτι (3 κιλά περίπου)150 γρ. Μαρινάτα fiesta Peru350 γρ. Μείγμα 4 είδη ρυζιών400 γρ. Αγκινάρες "alla Romana" με βλαστό300 γρ. Κρέμα αγκινάρας100 γρ. Σάλτσα πράσινης μουστάρδας50 γρ. Saba50 γρ. Σάλτσα Gravy20 γρ. Αceto balsamico με γεύση δενδρολίβανο30 γρ. Spicemix…
Διαβάστε περισσότερα

Nduja

Nduja Από φτωχό αλλαντικό έγινε σύμβολο της γαστρονομίας της Καλαβρίας. Η  ‘nduja, αλλαντικό τύπου λουκάνικου με κρεμώδες περιεχόμενο, φτιάχνεται με τα «φτωχά», λιπαρά μέρη του χοιρινού και καλαβρέζικη καυτερή πιπεριά, προϊόν Π.Ο.Π. Η γενναία δόση της τελευταίας, εγγυάται και τη μακρά του συντήρηση χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά. Προϊόν αποκλειστικά τοπικό, γνωστό μόνο στην πόλη Spilinga, στην επαρχία Vibo Valentia,…
Διαβάστε περισσότερα