Blog

Χταπόδι με νιόκι Φάβας

Χταπόδι με νιόκι Φάβας Κατηγορία: Ορεκτικό Υλικά για 2 μερίδες: Για τη φάβα: 100 γρ. Φάβα κίτρινη Σαντορίνης 1/2 Καρότο 1/2 Ξερό κρεμμύδι 1/2 Κλωνάρι σέλερυ 250 ml Νερό 20 ml Ελαιόλαδο 10 ml Φυσικό χυμό λεμόνι 3 γρ. Αλάτι θαλασσινό 2 γρ. Πιπέρι μαύρο Lampong αλεσμένο Για τα νιόκι φάβας: 100 γρ. Φάβα μαγειρεμένη 25…
Διαβάστε περισσότερα

Amuse bouche

Amuse bouche Καλωσορίζουμε το νέο έτος με μια τριλογία για όλα τα γούστα! Κατηγορία:  Καλωσόρισμα Υλικά για 4 άτομα: Calamarata γεμιστά με ραγού σεϊτάν & αφρό ρεβυθιού 250 γρ. Calamarata 200 γρ. Ραγού σεϊτάν 50 γρ. Σάλτσα πομοντορέλα 100 γρ. Κρέμα ρεβυθιού 400 γρ. Γάλα 80 γρ. Προεσπουμά κρύα Αλάτι Πιπέρι Ελαιόλαδο Ταρτάρ τόνου με κόκκινα φρούτα…
Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι

Χριστουγεννιάτικο Τραπέζι   Χριστούγεννα είναι μόνο μια φορά το χρόνο! Το γιορτινό τραπέζι σε κάθε περίπτωση λοιπόν, δεν μπορεί να λείπει... Ένα γιορτινό τραπέζι που η παράδοσή του χάνεται στα βάθη των αιώνων, με κύριο χαρακτηριστικό του την αφθονία αγαθών, με τοπικό χρώμα αλλά και συστατικά που είναι κοινά όπως τα μπαχαρικά, τα αποξηραμένα φρούτα,…
Διαβάστε περισσότερα

Χριστουγεννιάτικο ριζότο με γαλλικό κοκοράκι

Χριστουγεννιάτικο ριζότο με γαλλικό κοκοράκι Κατηγορία:  Κυρίως Υλικά για 2 μερίδες: Για το ριζότο 220 γρ. Ρύζι για παέγια 1 ξερό Κρεμμύδι κόκκινο 1 σκελίδα Σκόρδο 40 γρ. Kumar's Ινδική πάστα butter chicken 20 γρ. Μαρμελάδα bacon 80 γρ. Κάστανα ολόκληρα 20 γρ. Cranberries 500 ml Ζωμό κότας 100 γρ. Συκωτάκια πουλιών 20 γρ. Σταφίδες 150 γρ.…
Διαβάστε περισσότερα